Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Anyám ! --- (Részletek) ---

2010.05.15

          Kedves Anyám !   --- (Részletek) ---   Mátraballa - 2008 november 02 - vasárnap

Elérkezett a Halottak napja .   A halottaké minden tisztelet , míg az élőké lehet meg minden öröm , s az összes szenvedés .   Nincs átjárás , a két világ között .   " Mivelhogy szívük meg volt keményedve " , olvasom Márktól , amikor Jézus a tengeren járt . ( 6. rész )   Így van az , amikor nem okulunk a kenyerek megtöréséből .   Lehet , hogy ekkor kezdődik el azon sok-sok kenyértörése életünknek , ami nem kívánatos !   A fájó szíveket nem szokták bekötözni , de amíg fáj a szív , mindaddig működik .   Ki tudhatja , hogy hány bejáratlan sikátora maradt még életünknek ?   Az elveszett boldogságot keressük , a megtaláltat veszni hagyjuk .   A körülmények fogsága , nincs tekintettel a fogság körülményeire .   Csak úgy jönnek a a gondolatok , s máris tovább haladnak , ha nem jegyzem meg , vagy le őket . 

Kivehető e arcunk és egyéniségünk a tömegből (?) , vagy csupán földi javakhoz tapadunk ...    A boldogság receptje nem felülírható pótszerekkel .   Az ILLÉS együttes arról énekel , hogy : Lassan-lassan fel kell kelnem , megkeresni az álmomat , az álmokat , majd az Anyjához fordulván kéri - Anyám hagyj aludni még ... Ó Anyám , ne ébressz most fel , lehet többé nem jöhetnek el(ő) , legszebb álmaink .   Nincs előhívószer a legszebb évekre sem !!!    Fennakadsz megannyiszor gondolati szövevényeimen , s valahol nem is csoda , ha kiakadsz .

     --- ... ---

Az ember , képes szétrombolni saját - önmaga világát .   Váradért , nagy kár .   Ahogy végighaladok gondolataimmal Nagyváradon , még a lábnyomaim is összeszedném magam után .   Az egyén , még tulajdon álmait is összekuszálja , s a szélcsendben elvész , míg a viharban rejtve marad !   Azt tartják , hogy a sebesülttel , ha nem végez a sivatag , majd végez a sakál , s a keselyű .   Ez azonban kifejezetten nem csak a sivatagra érvényes !    A puszta , pusztán Idő kérdése .   Azt beszélik , hogy igen hosszú ( a bosszú ) , s az az emberi sor(s) , s a hely , hol a rémálmokat becserélik .

     --- ... ---

Örvendj az Életnek , de soraimnak is !   Szeretettel : fiad .

     PS : Ha Anyám hazautazna , úgy én bőgve maradnék itt ...       Ugyancsak - e .

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.